Over ons

marathonbuurt kaart.JPG

Onze evenementen worden georganiseerd vanuit het buurtbudget van de gemeente Amsterdam. De eerste gesprekken binnen de procesgroep begonnen al in de zomer van 2020, met de resulterende projecten gericht op zowel de vergroening en opknappen van de buurt als op ontmoeting en cultuur. Ons bewonersinitiatief heeft als doel het verder verbinden van de buurt door middel van een waardering voor de artistieke talenten die in onze buurt aanwezig zijn. Ook vinden wij het mooi om lokale artiesten thuis in het zonnetje te mogen zetten.

De evenementen zijn toegankelijk opgezet. Ze duren ongeveer een uur zonder pauze en worden gevolgd door een borrel waarbij artiesten en liefhebbers elkaar kunnen leren kennen. Er wordt nooit entree geheven maar donaties mogen altijd.​ Hoewel de evenementen voor de buurt worden georganiseerd, is iedereen natuurlijk welkom!

Wij zijn dankbaar voor de fijne samenwerking met alle medewerkers van de gemeente Amsterdam en Stichting !Woon die ons hebben begeleid tijdens dit uitdagende proces. We zijn ook ontzettend blij om samen te mogen werken met de Willem de Zwijgerkerk, die zich opstelt als cultureel trefpunt in de buurt.  Wij verheugen ons erop om u binnenkort bij een van onze evenementen te ontmoeten!

volg ons ook op Facebook @Marathonbuurtevenementen

adres: Willem de Zwijgerkerk, Olympiaweg 14, Amsterdam

makkelijk te bereiken vanaf Station Haarlemmermeer (bus en tram)

en vanaf tramhaltes Valeriusplein en Olympiaplein.

Betaald parkeren is tot 21 uur. 

Het team

Mirjam Simons

Arnold de Boer 

Jeannine Caland