POEZIE MARATHON

Zaterdag 12 maart 2022

Aanvang 15.00 voor 7+ (reserveren aanbevolen)

Aanvang 20.00 voor allen (reserveren aanbevolen)

Willem de Zwijgerkerk

Olympiaweg 14, Amsterdam

Toegang gratis (cash donaties welkom), borrel na afloop

poezie marathon.jpg

Op 12 maart komen Sveva de Valk en Jasmin de Jong een workshop Stoepgedichten geven. De kinderen krijgen eerst een korte inleiding en uitleg over hoe je een gedicht kunt schrijven en vervolgens gaan ze met Sveva, Jasmin en een paar begeleiders de buurt in om op speciale locaties met stoepkrijt stoepgedichten te maken. Alles wordt vastgelegd met camera's en na afloop is er in De Willem wat te drinken en wat lekkers.

 

Voor het avondprogramma hebben we drie bijzondere dichters uitgenodigd. Tsead Bruinja is onze voormalige Dichter des Vaderlands (2018 t/m 2020). Hij woont in de Baarsjes en komt oorspronkelijk uit het noorden van Friesland. Voor zijn meest recente bundel 'Springtij' bezocht Bruinja een TBS instelling, de gedichten gebaseerd op zijn ontmoetingen daar zijn indringend en confronterend, hard en ontroerend. Merik van der Torren is een Marathonbuurtdichter, hij woont aan de Olympiaweg en zijn gedichten gaan vaak over kleine en grote gebeurtenissen hier in de buurt. Sveva de Valk is kunstenaar en dichter. Ze groeide op in Amsterdam en werkt momenteel in Theater Frascati en bij Poezie Boekhandel Perdu. Naar eigen zeggen schrijft ze met hart en schedel over de thema's die voor haar een grote rol spelen: liefde, frustratie, absurditeit en mentale groei. De voordrachten deze avond worden afgewisseld en soms zelfs begeleid met muziek. Jeannine Calland speelt twee klassieke intermezzo's op viool en de avond wordt afgesloten met een acapella duo van Mirjam Simons en Jeannine Calland die een paar prachtige klassiekers uit de vaderlandse kleinkunsttraditie ten gehoren gaan brengen.

Het avond evenement is gratis toegankelijk (hoewel een donatie altijd mag!), duurt ongeveer een uur zonder pauze en wordt gevolgd door een borrel, waarbij bezoekers de artiesten en elkaar beter kunnen leren kennen (voor de kinderen is er 's middags limonade en wat lekkers). Hoewel het een buurtevenement is, zijn natuurlijk cultuurliefhebbers van buiten de Marathon- en Bertelmanpleinbuurt ook van harte welkom! Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door het buurtbudget, een initiatief van de gemeente Amsterdam, en wordt georganiseerd door bewoners van de Marathon- en Bertelmanpleinbuurt.

Gebruik bovenstaand oranje knopje om te reserveren of mail anders naar cultuurmarathonbuurt@gmail.com . Voor dit event is geen corona-check nodig, wij houden ons aan de 1,5 meter afstand maatregelen.